Kérdése van? Hívjon minket! +3630 9641 541

Nayax VPOS R5 érintős fizetési terminál

Fizetési terminál automatákhoz

A Nayax rendszernek köszönhetően mesésen egyszerűvé vált a kártyás fizetések kezelése az automatákban. Olvasóinkat az alapoktól kezdve az önkiszolgáló eszközöket szem előtt tartva terveztük. Elég, ha a gép MDB, Executive vagy impulzus protokollban működik.

A Nayax gondoskodik a legnehezebb ügyekről

Ha már úgy döntött, hogy a kártyás fizetést bevezeti automatáiba, akkor a Nayax a legegyszerűbb módja ennek a végrehajtásnak. Nem kell mást tennie, mint felszerelni a gépet a Nayax készlettel, és aláírni két szerződést. A többiről mi gondoskodunk.

A Nayax különböző fizetési szervezetekhez (Visa, Mastercard) tartozó és különböző bankok által kibocsátott kártyákat fogad el. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat át tudja venni, a Nayax Kft.-nek rendkívül drága tanúsítványok egész sorát kellett beszereznie. Beleértve: PCI-DSS, EMV 1., 2. és 3. szintű Visa qVSDC, MasterCard M-chip és PA-DSS.


Terminál összeszerelés

A Nayax készlet telepítése viszonylag egyszerű, és nem tarthat tovább 30 percnél. Ha a gép MDB protokollban működik, akkor a terminál ugyanúgy csatlakozik a géphez, mint egy validátor. Ha a gép más protokollt használ (Executive, Pulse), a csatlakozás továbbra is lehetséges, de ehhez egyeztetni kell velünk. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy az antennát a szabadba vezesse, és a kábeleket megfelelően helyezze el úgy, hogy azok ne zavarják a gép aktuális szervizelését. A legnehezebb része magának az olvasónak az összeszerelése, amihez általában 5 furat (4 csavarfurat és egy kábelfurat) szükséges. Sokkal egyszerűbb az olyan gépekbe telepíteni, amelyeknek kivehető előlapja van, amit VPOS olvasóval helyettesítenek.


Milyen kártyákat támogat az olvasó?

A Nayax olvasó gépére telepítésével minden érintés nélküli kártyát (PayPass, PayWave), chipkártyát (feltéve, hogy rajtuk nincs engedélyezve a PIN-kód kérés a billentyűzet nélküli terminálokon történő mikrofizetéshez) és mágnescsíkos kártyákat elfogadhat. Ezen kívül a VPOS olvasó támogatja az NFC technológiával végrehajtott telefonos fizetéseket is azáltal, hogy közelebb hozza a telefont az olvasóhoz.


Biztonság

Felhívjuk figyelmét, hogy a Nayax terminálok szigorú teszteken estek át, amelyek szükségesek a fizetési szervezetek által kiállított megfelelő tanúsítványok megszerzéséhez. Ezenkívül a Nayax olvasók nem rendelkeznek billentyűzettel a PIN-kód megadására. Ez annak köszönhető, hogy a Nayax az önkiszolgáló készülékek piacára koncentrált, ahol általában a PIN-kódot nem igénylő mikrofizetésekkel foglalkozunk. Így a Nayax olvasók nem túl vonzó "falatkák" a kártyákat szkennelő és adathalász PIN-kódokat kereső csalók számára.
Adatok
Cikkszám:
EL1011ST